Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Timișoara

Învățământul profesional – Estetica şi igiena corpului omenesc

Specializare: Frizer, Coafor, Manichiurist, Pedichiurist – 2 clase (48 locuri)

 

Învățământul profesional este cu durata de 3 ani, clasele IX-XI.

La finalizarea clasei a XI-a, toți elevii primesc un Certificat de absolvire a ciclului inferior al liceului, echivalent cu absolvirea claselor a IX-a și a X-a de liceu.

La finalizarea clasei a XI-a, elevii susțin un examen de Certificare de calificare profesională de nivel 3, care le dă dreptul de angajare pe piața muncii în domeniul studiat.

După obținerea certificării calificării profesionale, elevii pot continua studiile liceale.

Taxe: Nu se plătește taxa de înscriere.

Taxa școlară poate fi achitată din bursă.

Formular pentru înscriere

Dacă îți dorești să afli cum poți studia la liceul nostru, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

Vrei să te înscrii?

Completează formularul și te contactăm noi sau alege să ne contactezi direct folosind una din metodele de mai jos:

Formular

  Nume și Prenume:

  Email:

  Telefon:

  Mesaj:

  Înscrie-te la liceul Tehnologic UCECOM

  „Spiru Haret” din Timișoara

   

  Liceul profesional în domeniul Estetica și Igiena Corpului Omenesc, cu specializările în coafor, cosmetician și manichiurist, oferă elevilor o pregătire solidă și specializată în industria frumuseții și îngrijirii corporale. Această specializare aduce numeroase avantaje în găsirea unui loc de muncă și în dezvoltarea unei cariere de succes în acest domeniu dinamic și în continuă evoluție.

  Unul dintre principalele avantaje ale acestei specializări este că elevii dobândesc cunoștințe și abilități practice esențiale pentru a lucra în diverse medii din industria frumuseții. Aceasta include învățarea diferitelor tehnici de tuns, vopsit și stilizat a părului în cazul specializării în coafor, precum și cunoștințe despre îngrijirea și tratamentele pielii în cazul specializării în cosmetician. De asemenea, specializarea în manichiurist oferă cunoștințe și abilități în îngrijirea și decorarea unghiilor, atât pentru mâini, cât și pentru picioare.

  În plus, elevii învață și aspecte legate de igiena și sănătatea corporală, de siguranța în timpul tratamentelor și de comunicarea eficientă cu clienții. Aceste cunoștințe și abilități sunt esențiale pentru a oferi servicii de înaltă calitate și pentru a construi o clientelă fidelă și mulțumită.

  Odată ce termină liceul profesional, absolvenții au oportunități diverse pentru a-și începe cariera. Pot alege să lucreze în saloane de înfrumusețare, spa-uri, clinici de înfrumusețare sau să își deschidă propriile afaceri în domeniul frumuseții. Prin specializarea într-un anumit domeniu, cum ar fi coafura, cosmetica sau manichiura, elevii își pot dezvolta expertiza și pot atrage mai ușor clienți. De asemenea, pot alege să se specializeze în anumite tehnici sau tratamente pentru a-și diversifica abilitățile și pentru a-și oferi servicii de înaltă calitate.

  În concluzie, specializarea în Estetica și Igiena Corpului Omenesc în cadrul unui liceu profesional oferă elevilor oportunități excelente de a-și urma pasiunea și de a-și construi o carieră de succes într-un domeniu plin de oportunități și satisfacții. Cu abilitățile și cunoștințele dobândite în timpul pregătirii lor, absolvenții pot intra pe piața muncii pregătiți să se impună și să reușească în industria frumuseții și îngrijirii corporale.