Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Timișoara

Învățământ profesional – Turism şi alimentaţie

Specializare: Ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie – 1 clasă (24 locuri)

 

Învățământul profesional este cu durata de 3 ani, clasele IX-XI.

La finalizarea clasei a XI-a, toți elevii primesc un Certificat de absolvire a ciclului inferior al liceului, echivalent cu absolvirea claselor a IX-a și a X-a de liceu.

La finalizarea clasei a XI-a, elevii susțin un examen de Certificare de calificare profesională de nivel 3, care le dă dreptul de angajare pe piața muncii în domeniul studiat.

După obținerea certificării calificării profesionale, elevii pot continua studiile liceale.

Taxe: Nu se plătește taxa de înscriere.

Taxa școlară poate fi achitată din bursă.

Formular pentru înscriere

Dacă îți dorești să afli cum poți studia la liceul nostru, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

Vrei să te înscrii?

Completează formularul și te contactăm noi sau alege să ne contactezi direct folosind una din metodele de mai jos:

Formular

  Nume și Prenume:

  Email:

  Telefon:

  Mesaj:

  Înscrie-te la liceul Tehnologic UCECOM

  „Spiru Haret” din Timișoara

   

  Liceul profesional în domeniul Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație oferă elevilor oportunitatea de a dobândi cunoștințe și abilități practice esențiale pentru a lucra în industria ospitalității și a serviciilor alimentare. Această specializare aduce numeroase avantaje în găsirea unui loc de muncă și în dezvoltarea unei cariere de succes în acest domeniu dinamic și interactiv.

  Unul dintre principalele avantaje ale acestei specializări este că elevii învață cunoștințe și abilități practice legate de servirea clienților în restaurante, cafenele, bistrouri sau alte unități de alimentație. Acest lucru include învățarea diferitelor tehnici de servire a mesei, cunoașterea meniului și a produselor oferite, precum și dezvoltarea abilităților de comunicare și de relaționare cu clienții.

  Pe lângă aspectele practice ale serviciului în unități de alimentație, elevii învață și aspecte legate de igiena și sănătatea alimentelor, de siguranța în timpul servirii și de gestionarea comenzilor și a plăților. Aceste cunoștințe și abilități sunt esențiale pentru a oferi servicii de calitate și pentru a crea o experiență plăcută și satisfăcătoare pentru clienți.

  Odată ce termină liceul profesional, absolvenții au oportunități diverse pentru a-și începe cariera. Pot alege să lucreze în diverse medii din industria ospitalității, inclusiv restaurante, cafenele, hoteluri, crucișători sau să lucreze ca ospătari în evenimente speciale. De asemenea, pot alege să se specializeze într-un anumit tip de bucătărie, cum ar fi bucătăria internațională sau cea tradițională, pentru a-și diversifica abilitățile și pentru a avea mai multe opțiuni pe piața muncii.

  În concluzie, specializarea în Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație în cadrul unui liceu profesional oferă elevilor oportunități excelente de a-și urma pasiunea și de a-și construi o carieră de succes într-un domeniu plin de oportunități și interacțiuni cu oamenii. Cu abilitățile și cunoștințele dobândite în timpul pregătirii lor, absolvenții pot intra pe piața muncii pregătiți să se impună și să reușească în industria ospitalității și a serviciilor alimentare.