Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Timișoara

Învățământ profesional – Mecanic auto

Specializare:Mecanic auto – 1 clasă (24 locuri)

 

Învățământul profesional este cu durata de 3 ani, clasele IX-XI.

La finalizarea clasei a XI-a, toți elevii primesc un Certificat de absolvire a ciclului inferior al liceului, echivalent cu absolvirea claselor a IX-a și a X-a de liceu.

La finalizarea clasei a XI-a, elevii susțin un examen de Certificare de calificare profesională de nivel 3, care le dă dreptul de angajare pe piața muncii în domeniul studiat.

După obținerea certificării calificării profesionale, elevii pot continua studiile liceale.

Taxe: Nu se plătește taxa de înscriere.

Taxa școlară poate fi achitată din bursă.

Formular pentru înscriere

Dacă îți dorești să afli cum poți studia la liceul nostru, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

Vrei să te înscrii?

Completează formularul și te contactăm noi sau alege să ne contactezi direct folosind una din metodele de mai jos:

Formular

  Nume și Prenume:

  Email:

  Telefon:

  Mesaj:

  Înscrie-te la liceul Tehnologic UCECOM

  „Spiru Haret” din Timișoara

  Liceul profesional în domeniul mecanic auto oferă elevilor oportunitatea de a dobândi cunoștințe și abilități practice esențiale pentru a lucra în industria auto și de reparații. Această specializare aduce numeroase avantaje în găsirea unui loc de muncă și în dezvoltarea unei cariere de succes în acest domeniu în continuă evoluție și cerere.

  Unul dintre principalele avantaje ale acestei specializări este că elevii învață cunoștințe și abilități practice legate de diagnosticarea, repararea și întreținerea vehiculelor. Aceasta include învățarea diferitelor sisteme auto, cum ar fi sistemul de frânare, de direcție, de suspensie sau de transmisie, și dezvoltarea abilităților de utilizare a instrumentelor și echipamentelor specifice.

  Pe lângă aspectele practice ale reparațiilor auto, elevii învață și aspecte legate de siguranța și igiena în timpul muncii, de respectarea normelor și reglementărilor din domeniu și de comunicarea eficientă cu clienții. Aceste cunoștințe și abilități sunt esențiale pentru a oferi servicii de calitate și pentru a construi o reputație solidă în industria auto.

  Odată ce termină liceul profesional, absolvenții au oportunități diverse pentru a-și începe cariera. Pot alege să lucreze în ateliere auto, service-uri autorizate, centre de reparații rapide sau să își deschidă propriul lor service auto. De asemenea, pot alege să se specializeze în anumite tipuri de reparații sau în anumite mărci auto, pentru a-și diversifica abilitățile și pentru a avea mai multe opțiuni pe piața muncii.

  În ceea ce privește remunerația, câștigurile unui mecanic auto pot varia în funcție de nivelul de experiență, de locație și de tipul de mediu de lucru. Cu toate acestea, potențialul de câștig este destul de atractiv, iar mulți mecanici auto reușesc să-și construiască o carieră de succes și să câștige venituri substanțiale, mai ales dacă își dezvoltă o reputație bună și oferă servicii de înaltă calitate. În concluzie, specializarea în mecanic auto în cadrul unui liceu profesional oferă elevilor oportunități excelente de a-și urma pasiunea și de a-și construi o carieră de succes într-un domeniu plin de oportunități și satisfacții profesionale.