Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Timișoara

Sănătate și asistență pedagogică – Învățământ postliceal

Învățământul postliceal se adresează absolvenților de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat.

DOMENIUL: Sănătate și asistență pedagogică.

 • ASISTENT MEDICAL GENERALIST – 5 clase (140 locuri)
 • ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE – 1 clasă (28 locuri)

Taxe: taxa pentru oricare specializare este 2000 lei.

 

Formular pentru înscriere

Dacă îți dorești să afli cum poți studia la liceul nostru, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

Vrei să te înscrii?

Completează formularul și te contactăm noi sau alege să ne contactezi direct folosind una din metodele de mai jos:

Formular

  Nume și Prenume:

  Email:

  Telefon:

  Mesaj:

  Înscrie-te la liceul Tehnologic UCECOM

  „Spiru Haret” din Timișoara

  ASISTENT MEDICAL GENERALIST

  Fisa postului pentru un asistent medical generalist descrie responsabilitățile și atribuțiile esențiale ale acestei poziții în cadrul sistemului medical. Asistentul medical generalist este un profesionist care oferă îngrijiri și asistență pacienților sub supravegherea directă a medicilor sau a altor personal medical specializat.

  Principalele responsabilități ale unui asistent medical generalist includ primirea și înregistrarea pacienților, efectuarea anamnezei și a examinărilor fizice inițiale, măsurarea semnelor vitale și actualizarea fișelor medicale ale pacienților. Asistentul medical poate fi implicat în administrarea medicamentelor sub supraveghere medicală, efectuarea procedurilor simple precum aplicarea pansamentelor sau recoltarea de mostre biologice pentru analize de laborator.

  De asemenea, asistentul medical generalist poate oferi consiliere și educație pacienților cu privire la îngrijirea sănătății și tratamentele prescrise. În unele cazuri, asistentul medical poate colabora cu alte departamente sau specialiști pentru a asigura coordonarea îngrijirii pacienților.

  Competențele esențiale pentru un asistent medical generalist includ cunoștințe solide în domeniul anatomiei și fiziologiei umane, abilități bune de comunicare și empatie, capacitatea de a lucra sub presiune și de a face față situațiilor de urgență medicală. Asistentul medical trebuie să fie atent la detalii și să respecte protocoalele și procedurile medicale pentru a asigura îngrijirea adecvată a pacienților.

   

  ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE

   

  Atribuțiile unui asistent medical în farmacie includ interacțiunea cu clienții pentru a le oferi informații despre medicamentele prescrise și cele eliberate fără prescripție medicală. Asistentul medical trebuie să fie familiarizat cu diversele produse farmaceutice, inclusiv indicațiile, contraindicațiile, și posibilele reacții adverse.

  Asistentul medical în farmacie este responsabil de gestionarea stocului de medicamente și de monitorizarea termenelor de valabilitate. Aceasta implică receptarea comenzilor de la furnizori, verificarea cantităților și a calității produselor, și organizarea stocului în mod eficient.

  Asistentul medical în farmacie trebuie să ofere consiliere personalizată clienților în legătură cu utilizarea corectă a medicamentelor și a produselor farmaceutice, în conformitate cu reglementările și protocoalele specifice. De asemenea, asistentul medical poate fi implicat în activități administrative, cum ar fi întocmirea documentelor de vânzare și gestionarea sistemului informatic al farmaciei.

  Competențele esențiale pentru un asistent medical în farmacie includ cunoștințe solide în domeniul farmaceutic, abilități bune de comunicare și empatie față de pacienți, precum și atenție la detalii și respectarea normelor stricte de siguranță și etică în practica farmaceutică