Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Timișoara

Estetica și igiena corpului omenesc – Învățământ postliceal

Învățământul postliceal se adresează absolvenților de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat.

DOMENIUL: Estetica și igiena corpului omenesc.

 • STILIST – 1 clasă (28 locuri)

 • COSMETICIAN – 1 clasă (28 locuri)

 • TEHNICIAN MASEUR – 1 clasă (28 locuri)

Taxe: taxa pentru oricare specializare este 2000 lei.

 

 

Formular pentru înscriere

Dacă îți dorești să afli cum poți studia la liceul nostru, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

Vrei să te înscrii?

Completează formularul și te contactăm noi sau alege să ne contactezi direct folosind una din metodele de mai jos:

Formular
  Prin trimiterea formularului confirm că am peste 16 ani și sunt de acord cu politica de confidențialitate.

  Înscrie-te la liceul Tehnologic UCECOM

  „Spiru Haret” din Timișoara

  STILIST

  Vei învăța o varietate de abilități și cunoștințe esențiale pentru a deveni un profesionist în domeniul coafurii și frizeriei. Programul de studii va acoperi o gamă largă de subiecte, începând cu cunoștințe fundamentale despre structura părului și scalpului, precum și despre igiena și sănătatea acestora. În programă există tehnici de tuns, stilizare și colorare a părului, inclusiv tehnici avansate de modelare și tuns. De asemenea, te vei familiariza cu diferitele tipuri de produse și instrumente utilizate în industria coafurii și vei învăța să le utilizezi în mod corespunzător. Pe lângă aspectele practice, cursurile vor include și elemente de teorie și design, precum teoria culorilor, principiile designului coafurii și tendințele actuale în domeniul coafurii și al modei. Un accent important va fi pus și pe aspectele practice și comerciale ale profesiei, cum ar fi gestionarea salonului, comunicarea cu clienții și promovarea serviciilor de coafură. Prin intermediul unei combinații echilibrate de teorie și practică, vei fi pregătit să intri în industria coafurii cu abilitățile și încrederea necesare pentru a excela în această profesie dinamică și creativă.

  COSMETICIAN

  La această specializare, vei învăța o gamă variată de abilități și cunoștințe necesare pentru a deveni un profesionist în domeniul esteticii și îngrijirii pielii. Programul de studii va acoperi o serie de subiecte esențiale, începând cu anatomia și fiziologia pielii, pentru a înțelege procesele fiziologice și problemele comune ale pielii.

  Vei învăța despre diferitele tipuri de produse cosmetice și tratamente disponibile, inclusiv proceduri de curățare, exfoliere, hidratare și tratamente specializate pentru diverse afecțiuni ale pielii. Vei fi familiarizat și cu tehnici de machiaj, inclusiv tehnici de aplicare a machiajului de zi, de seară și de ocazie specială. Cursurile vor include și elemente de teorie a culorilor, design facial și analiză a tipurilor de ten, pentru a putea oferi clienților recomandări personalizate și servicii adaptate nevoilor individuale ale pielii lor. Un accent important va fi pus și pe aspectele practice și comerciale ale profesiei, cum ar fi gestionarea salonului, comunicarea cu clienții și promovarea serviciilor de cosmetician.

  Prin intermediul unei combinații echilibrate de teorie și practică, vei fi pregătit să intri în industria esteticii cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a oferi servicii de înaltă calitate și pentru a contribui la frumusețea și sănătatea pielii clienților tăi.

  TEHNICIAN MASEUR

  Ca tehnician maseur, vei învăța o gamă variată de abilități și cunoștințe esențiale pentru a deveni un profesionist în domeniul masajului terapeutic și al îngrijirii corpului. Programul de studii acoperă o serie de subiecte fundamentale, începând cu anatomia și fiziologia corpului uman, pentru a înțelege structura și funcționarea sistemului musculo-scheletal și a altor sisteme corporale relevante. Vei învăța despre diversele tehnici de masaj, inclusiv masajul suedez, masajul terapeutic și reflexoterapia, și vei fi instruit în aplicarea acestora pentru a reduce stresul, a elimina tensiunile musculare și a îmbunătăți circulația sângelui și limfatică.
  De asemenea, vei învăța despre beneficiile și contraindicațiile masajului în diferite situații și vei dobândi abilități practice în comunicarea eficientă cu clienții și în gestionarea unei practici profesionale de succes. Cursurile vor include și elemente de igienă și siguranță, precum și cunoștințe despre uleiurile și produsele utilizate în timpul masajului. Prin intermediul unei combinații echilibrate de teorie și practică, vei fi pregătit să oferi servicii de masaj de înaltă calitate și să contribui la bunăstarea și sănătatea clienților tăi.